Definita cuvantului dialogism
DIALOGÍSM s. n. arta dialogului; întrebuințarea dialogului în expunerea ideilor, a sentimentelor etc. (< fr. dialogisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu dialogism
TURÍSM s.n. 1. Sport constând din parcurgerea pe jos sau cu un vehicul a unor regiuni pitorești sau interesante din punct de vedere istoric, geografic etc.; drumeție. ♦ Activitate prestatoare de servicii care se ocupă cu organizarea și desfășurarea unor călătorii de agrement și de recreare sau în alte scopuri. 2. Autoturism. [< fr. tourisme, it. turismo]. Vezi definitia »
IMPERIALÍSM s.n. (În concepția marxistă) 1. Stadiul ultim al capitalismului, care se caracterizează prin dominația monopolurilor și a capitalului financiar, în care exportul de capital a dobândit o însemnătate primordială, prin formarea de uniuni monopoliste internaționale care își împart între ele lumea. 2. Politică de cotropire a unor teritorii străine pentru a le exploata. [Cf. fr. impérialisme]. Vezi definitia »
PARADOXÍSM s. n. 1. figură retorică prin care se unesc două idei aparent contradictorii. 2. paradoxie. (< fr. paradoxisme) Vezi definitia »
METALÍSM s.n. Teorie potrivit căreia valoarea banilor ar fi determinată de valoarea metalului din care sunt făcuți. [< germ. Metalismus]. Vezi definitia »
MONOTEÍSM s.n. Religie care recunoaște existența unei singure divinități. [Pron. -te-ism. / < fr. monothéisme, cf. gr. monos – unic, theos – zeu]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z