Definita cuvantului diapeutică
DIAPEÚTICĂ s. f. metodă radiologică pentru diagnosticarea, cât și pentru terapeutica focarului patologic. (< dia/gnostic/ + /tera/peutică)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu diapeutică
ÎNFLORITÚRĂ, înflorituri, s. f. Podoabă, ornament, broderie. ♦ Fig. Adaos personal (la o povestire, la o expunere); exagerare. – Înflori + suf. -tură. Vezi definitia »
GÂRLĂ, gârle, s. f. 1. Apă curgătoare (mai mică); braț al unei ape curgătoare. ◊ Expr. (Fam.) A se duce pe gârlă = a se pierde, a se risipi. A da pe gârlă = a arunca, a risipi. ♦ (Adverbial) în mare cantitate, din belșug. 2. Depresiune alungită (și sinuoasă) aflată în lunca unei ape curgătoare și care, acoperită de apă, leagă de obicei un râu de lacurile sau de bălțile din jurul acestuia. – Din bg. gărlo. Vezi definitia »
múdă s.f. (reg.) totalitatea sforilor cu care se strâng pânzele la o corabie. Vezi definitia »
JURNALÍSTICĂ s.f. Profesiunea de jurnalist; ziaristică, gazetărie. [< germ. Journalistik]. Vezi definitia »
GENULIÉRĂ s. f. 1. parte a unei armuri care acoperă genunchii. ◊ apărătoare pentru genunchi; genunchieră. 2. înălțimea pe câmpul de luptă a unui trăgător în poziția în picioare, în genunchi sau culcat. 3. distanța verticală dintre planul de așezare al unei guri de foc și axul țevii. (< fr. genouillère) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z