Definita cuvantului dificultate
DIFICULTÁTE s. f. greutate de a face ceva; anevoință. ◊ obstacol, piedică. (< fr. difficulté, lat. difficultas)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu dificultate
ATROCITÁTE s. f. însușirea de a fi atroce; cruzime; grozăvie. (< fr. atrocité, lat. atrocitas) Vezi definitia »
este un principiu dinamic, care mana orice individualitate spre dobandirea unei desavarsiri dupa natura (firea) specifica a fierareia dintre ele. Acesta tendinta spre desavarsire, perfectiune, o putem constata in primul rand la fiintele organice, la plante, animale si, in sfarsit in gradul cel mai inalt la om, fiinta care e si cea mai capabila de perfectiune. Vezi definitia »
SUBSIDIARITÁTE, subsidiarități, s. f. Concept socio-politic, managerial și cibernetic potrivit căruia problemele apărute la un moment dat, într-o organizație sau un sistem, sunt soluționate la cel mai apropiat nivel decizional al acestora. – Din fr. subsidiarité. Vezi definitia »
ACTUALITÁTE, actualități, s. f. Faptul de a fi actual. ♢ Loc. adj. De actualitate = care se petrece sau interesează în clipa de față, care corespunde momentului prezent. ♦ Ceea ce este actual; eveniment, întâmplare curentă, plină de interes. [Pr.: -tu-a-] – Fr. actualité. Vezi definitia »
INSTABILITÁTE, instabilități, s. f. Caracterul a ceea ce este instabil; nestatornicie, nestabilitate, inconsecvență, inconstanță. – Din fr. instabilité, lat. instabilitas, -atis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z