Definita cuvantului convulsionat
CONVULSIONÁT, -Ă, convulsionați, – te, adj. Cuprins de convulsii. [Pr.: -si-o-] – V. convulsiona.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu convulsionat
ZVÂNTÁT1 s. n. Acțiunea de a (se) zvânta și rezultatul ei. – V. zvânta. Vezi definitia »
ASEXUÁT, -Ă, asexuați, -te, adj. (Despre plante și animale) Care nu are caractere (aparente) de apartenență la unul dintre sexe. ◊ Reproducere asexuată = reproducere prin diviziune, fără intervenția celulelor sexuale și fără fecundație. [Pr.: -xu-at] – După fr. asexué. Vezi definitia »
SINDICÁT s. n. 1. organizație profesională de masă care are drept scop apărarea intereselor salariaților. 2. uniune monopolistă în cadrul căreia desfacerea mărfurilor și, uneori, achiziționarea materiilor prime se face printr-un oficiu comun. (< fr. syndicat) Vezi definitia »
MÂNCÁT1 s. n. Faptul de a mânca.Expr. A se pune pe mâncat și pe băut = a mânca mult, a mânca bine. A ține (pe cineva) pe mâncat și pe băut = a întreține (pe cineva). – V. mânca. Vezi definitia »
APLICÁT, -Ă, aplicați, -te, adj. 1. (În sintagma) Broderie aplicată = motiv de broderie care se realizează prin fixarea și conturarea pe un material a unor bucăți din altă țesătură. 2. (Despre unele științe sau domenii de cercetare) Care își găsește o aplicație imediată. 3. (Franțuzism; despre oameni) Înzestrat, talentat. – V. aplica. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z