Definita cuvantului cutreier
CUTRÉIER s. n. (Rar) Cutreierat. [Pr.: -tre-ier.Var.: (reg.) cutríer s. n.] – Din cutreiera (derivat regresiv).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cutreier
DRÁGSTER s.n. Cursă automobilistică la care preocuparea principală este atingerea unei viteze cât mai mari pe o distanță scurtă, de obicei 400 m sau un sfert de milă, cu plecarea de pe loc. ♦ Mașină în formă ciudată constituită dintr-un șasiu de bare din oțel sudate foarte alungit, în partea din față cu două roți subțiri și ușoare, iar în spate având două roți cu anvelope mari și rezistente, folosită în astfel de curse. [< engl. dragster]. Vezi definitia »
RINOCÉR s.m. Mamifer pahiderm erbivor din regiunile tropicale ale Asiei și Africii, care are pe nas unul sau două coarne caracteristice. [< fr. rhinocéros, cf. gr. rhis – nas, kerras – corn]. Vezi definitia »
puiér, puiére, s.n. (reg.) 1. sertar (la masă). 2. coteț în care se dă mâncare puilor; puierniță, puiață, pilișnic. Vezi definitia »
CABOTIÉR s. n. navă de tonaj mic pentru cabotaj. (< fr. cabotier) Vezi definitia »
PLUTONIÉR, plutonieri, s. m. Grad de subofițer imediat superior sergentului-major; persoană care are acest grad. Plutonier-major = grad de subofițer imediat superior plutonierului; persoană care are acest grad. Plutonier adjutant = cel mai mare grad de subofițer, imediat superior plutonierului-major; persoană care are acest grad. [Pr.: -ni-er.Var.: (pop.) plotonér, plotoniér, plutonér s. m.] – Pluton1 + suf. -ier. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z