Definita cuvantului disciplină
DISCIPLÍNĂ s. f. 1. totalitatea regulilor de conduită și de ordine obligatorii pentru membrii unei colectivități; supunere a membrilor unei colectivități față de dispozițiile date de conducere etc. ◊ spirit de ordine, deprindere cu o ordine strictă. 2. ramură a unei științe; domeniu, specialitate: (p. ext.) știință. (< fr. discipline, lat. disciplina)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu disciplină
TAÓLĂ, taole, s. f. (Rar) Cot al unui râu. – Et. nec. Vezi definitia »
RECEPTÚRĂ s.f. Lucrare a rețetelor; farmacografie. ♦ Loc într-o farmacie unde se prepară medicamentele prescrise. [< germ. Rezeptur]. Vezi definitia »
CLORAMÍNĂ s.f. Substanță netoxică, care se prezintă sub formă de pudră albă cristalină, solubilă în apă, folosită ca bactericid, oxidant și dezodorizant. [< fr. chloramine]. Vezi definitia »
APOMEIÓZĂ s. f. eliminare a meiozei în procesul de formare a generației asexuate, la plante. (< fr. apoméiose) Vezi definitia »
BIGUÍNĂ GHI/ s. f. 1. dans popular din Antile, cu tempo lent și cu caracter melancolic; melodia corespunzătoare. 2. dans originar din Ins. Martinica, în tempo rapid, cu un ritm și acompaniament caracteristice. (< sp., fr. biguine) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z