Definita cuvantului discopatie
DISCOPATÍE s. f. denumire generică pentru afecțiunile discurilor intervertebrale. (< fr. discopathie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu discopatie
TAHIFRAZÍE s.f. (Med.) Vorbire foarte rapidă. [Gen. -iei. / < fr. tachyphrasie, cf. gr. tachys – rapid, phrasis – vorbire]. Vezi definitia »
PALINOLOGÍE s. f. 1. ramură a botanicii care se ocupă cu studiul polenului și al sporilor. 2. știință care se ocupă cu reconstituirea mediului fizic unde au evoluat omul și societatea umană de la primele începuturi. (< fr. palynologie) Vezi definitia »
POLISIALÍE s. f. ptialism. (< fr. polysialie) Vezi definitia »
ENTROPIE, entropii, s. f. 1. Mărime de stare termică a sistemelor fizice, care crește în cursul unei transformări ireversibile a lor și rămâne constantă în cursul unei transformări reversibile.. 2. Mărime fundamentală în teoria informației, care indică cantitatea de informație raportată la un element al mesajului transmis. 3. P. gener. Măsură care indică gradul de organizare al unui sistem. – Din fr. entropie. Vezi definitia »
RINOPLASTÍE, rinoplastii, s. f. Operație chirurgicală plastică sau reparatorie, efectuată cu scopul de a reface un nas distrus, urât conformat sau mutilat, prin grefarea sau prin transplantarea unei porțiuni de piele din altă parte a corpului. – Din fr. rhinoplastie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z