Definita cuvantului diserta
DISERTÁ vb. tr. a ține o disertație. (< fr. disserter, lat. dissertare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu diserta
BASILICATA, reg. în S Italiei; 10 mii km2; 623,2 mii loc. (1989). Oraș pr.: Potenza. Măslini și citrice. Viticultură. Grîu, secară. Creșterea ovinelor. Vechiu nume: Lucania. Vezi definitia »
DEMIXTÁ, demixtez, vb. I. Tranz. A despărți în școli sau clase diferite fetele de băieți. – Des1- + mixt. Vezi definitia »
Reprezinta datoriile agentului economic fata de terti in urma imprumuturilor primite si pentru care trebuie sa plateasca dobanda Vezi definitia »
LUPTÁ, lupt, vb. I. 1. Refl. recipr. A se bate corp la corp cu cineva. 2. Refl. recipr. și intranz. A se război, a purta război, a fi în război cu cineva. ◊ Expr. (Refl. recipr.) Se luptă ziua cu noaptea = se face ziuă. 3. Refl. și intranz. Fig. A se împotrivi, a se strădui să învingă o greutate, un obstacol. 4. Intranz. Fig. A se strădui să obțină ceva. – Lat. luctare. Vezi definitia »
binecuvîntá (binecuvîntéz, binecuvîntát), vb. – A blagoslovi. De la bine și cuvînta, compuși ca în gr. εὐλογείν, sl. blagosloviti, cf. lat. benedicere. În limbajul ecleziastic continuă să fie limpede compunerea; fapt pentru care se pot separa elementele sale, ca în fraza liturgică bine este cuvîntat cel ce vine întru numele Domnului.Der. binecuvîntare, s. f. (acțiunea, formula sau gestul de a binecuvînta); binecuvântător, adj. (care binecuvîntează). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z