Definita cuvantului dodecafonism
DODECAFONÍSM s. n. sistem muzical atonal bazat pe dodecafonie. (< fr. dodécaphonisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu dodecafonism
TRICROISM, tricroisme, s.n. (Geol.) Proprietatea optică a anumitor cristale de a prezenta, la lumina zilei, trei culori diferite, funcție de unghiul din care sunt privite. – Din engl. trichroism, conform gr. trikhroos. Vezi definitia »
DERMOGRAFÍSM s. n. Roșeață intensă a pielii, precis localizată și de durată, apărută în urma unei excitații ușoare. – Din fr. dermographisme. Vezi definitia »
CRETINÍSM s.n. Boală cauzată de tulburări funcționale ale glandei tiroide, care se manifestă prin anomalii fizice, degenerescență, insuficiență mintală etc.; (curent) tâmpenie, idioție, prostie. [< fr. crétinisme]. Vezi definitia »
MICIURINÍSM s.n. Teorie elaborată de I. V. Miciurin, care se referă la metoda de hibernare artificială, de educare dirijată și de selecție artificială, având în vedere că variațiile individuale au caracter adecvat ca urmare a unității organism-mediu, iar ereditatea nu este legată de un anumit substrat. [Pron. -ciu-. / < Miciurin – biolog sovietic + -ism]. Vezi definitia »
ANTISIONÍSM s. n. Termen care denumește ura sau opoziția față de statul Israel sau față de mișcarea sionistă. ♦ Antisemitism. (cf. germ. Antizionismus, engl. anti-Zionism, fr. antisionisme; pref. anti- + sionism) [TLF, MW, Der Brockhaus in 15 Bänden] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z