Definita cuvantului dodecagon
DODECAGÓN s. n. poligon cu douăsprezece laturi. (< fr. dodécagone)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu dodecagon
LOTÓN s.n. v. loto(1). Vezi definitia »
BILÓN s.n. 1. Monedă divizionară, cu valoare intrinsecă inferioară valorii sale nominale. 2. (Agr.) Ridicătură de pământ de-a lungul unui rând de plante cultivate. [< fr. billon]. Vezi definitia »
CON2 s. n. 1. corp rezultat din rotirea unui triunghi dreptunghic în jurul uneia dintre catetele sale; obiect cu o astfel de formă. ◊ ~ vulcanic = partea exterioară, în formă de con, a unui vulcan; ~ de lumină = fascicul de raze care pleacă dintr-un punct luminos și cade pe o suprafață. 2. fructul coniferelor. (<fr. cône, lat. conus) Vezi definitia »
BAZÓN, bazoane, s. n. Petic de stofă, de piele, de pânză etc., aplicat pe partea dindărăt a pantalonilor bărbătești, a indispensabililor sau a chiloților, pentru a-i cârpi sau a-i întări. Vezi definitia »
CARILÓN s. n. 1. orologiu din turnul unor catedrale dintr-un grup de clopote. 2. instrument muzical la care se pot executa arii, cu ajutorul unor clopoței sau lame acordate la anumite tonuri. 3. piesă scrisă pentru un astfel de instrument. (< fr. carillon) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z