Definita cuvantului dolmen
DOLMÉN s. n. monument megalitic constituit dintr-o piatră plată orizontală sprijinită pe pietre verticale. (< fr. dolmen)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu dolmen
PIROXÉN, piroxeni, s. m. Rocă vulcanică formată din silicați naturali de magneziu, fier, calciu, aluminiu, sodiu, potasiu etc., care se prezintă sub formă de cristale prismatice cu luciu sticlos, de culoare verde-măslinie până la negru. – Din fr. pyroxène. Vezi definitia »
FEN2 s. m. 1. veche unitate de măsură chineză pentru suprafețe, de 61,44 m2. 2. monedă divizionară în China, a suta parte dintr-un yuan (= 10 jiao). (< fr. fen) Vezi definitia »
COLAGÉN s. n. (Biol.) Proteină care se găsește în țesutul conjunctiv, osos și cartilaginos și care prin fierbere se transformă în gelatină. ◊ (Adjectival) Țesut colagen. – Din fr. collagène. Vezi definitia »
PSIHOGÉN, -Ă adj. Care apare datorită influențelor psihicului. [< fr. psychogène]. Vezi definitia »
HEMATOGÉN, -Ă I. adj. 1. (despre medicamente) care intervine în formarea sângelui. 2. care provine din sânge sau aparține acestuia. II. s. n. 1. substanță feruginoasă care se găsește în gălbenușul de ou. 2. produs alimentar concentrat, obținut din amestecarea sângelui cu lapte și cu substanțe aromatizate. (< fr. hématogène) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z