Definita cuvantului dravidian
DRAVIDIÁN, -Ă I. s. m. f. individ dintr-un grup de populații negre din sudul Indiei. ♦ limbi ĕne = familie de limbi vorbite în sudul Indiei și în nordul Ceylonului. (< fr. dravidien)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu dravidian
CALOIÁN s. m. Obiect de ritual folcloric în forma unui om de lut împodobit cu flori, care, în timp de secetă, se îngropa sau se arunca în apă ca să aducă ploaie. [Pr.: -lo-ian] – Cf. sl. kalenŭ. Vezi definitia »
CALAICÁN s. n. Sulfat feros, de culoare verde când este cristalizat, întrebuințat ca dezinfectant și colorant. [Pr.: -lai-.Var.: calacán, călacán s. n.] – Ngr. kalaháni. Vezi definitia »
ASINIÁN, -Ă adj. propriu măgarului; de asin. (< fr. asinien) Vezi definitia »
SILVÁN s.m. Geniu al pădurilor la romani, asemănător în multe privințe cu satirii și faunii. [< fr. sylvain, cf. lat. silva – pădure]. Vezi definitia »
INDIÁN2, -Ă, indieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Indiei sau este originară de acolo. ♦ (Impr.) Persoană care face parte din populația indigenă a Americii; amerindian. 2. Adj. Care aparține Indiei sau populației ei, privitor la India sau la populația ei; indic. ♦ (Impr.) Care aparține populației indigene a Americii, privitor la această populație. ♦ (Substantivat, f.) Limba indiană. [Pr.: -di-an] – Din fr. indien. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z