Definita cuvantului dualism
DUALÍSM s. n. 1. dualitate (1). 2. concepție filozofică potrivit căreia la baza existenței stau două principii opuse și ireductibile: materia și spiritul, corpul și sufletul, binele și răul etc. ◊ (psih.) teorie potrivit căreia între fizic și psihic nu există raporturi de interdependență, cu o natură și funcții distincte. (< fr. dualisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu dualism
VEGETARIANÍSM s.n. Regim alimentar alcătuit exclusiv din produse vegetale, ouă, lapte și derivatele sale. [Pron. -ri-a-. / cf. fr. végétarisme]. Vezi definitia »
ETNICÍSM s.n. Caracter etnic. [Cf. fr. ethnicisme]. Vezi definitia »
SINDICALÍSM s. n. 1. curent în mișcarea muncitorească care nega necesitatea unui partid politic al proletariatului și lupta politică, admițând numai lupta pentru reforme economico-sociale a muncitorilor uniți în sindicate. 2. faptul de a milita într-un sindicat al salariaților; mișcare sindicală. (< fr. syndicalisme) Vezi definitia »
STRUCTURALÍSM s. n. Teorie lingvistică contemporană care susține că limba este un sistem autonom, că alcătuiește o structură în care diversele părți se află în relații și se condiționează reciproc. ♦ P. gener. Teorie și metodă aplicată în domeniul unor științe umaniste, care își propun să descopere și să descrie sistemele de relații din știința dată. – Din fr. structuralisme. Vezi definitia »
talibanism, talibanisme s. n. (pub., peior.) atitudine inflexibilă, dușmănie afișată de o grupare politică în raporturile cu opozanții ei. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z