Definita cuvantului eastmancolor
EASTMANCOLOR [ISTMĂNCÁLĂR] s. n. procedeu de tratare a peliculei pentru filmul color prin suprapunerea a trei emulsii sensibile la trei feluri de culori, pe suportul de celuloid; ◊ film astfel realizat. (< engl. eastmancolor)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu eastmancolor
AMPLIFICATÓR, amplificatoare, adj., s. n. 1. Adj. Care are proprietatea de a amplifica. 2. S. n. Aparat sau mașină electrică ce mărește valorile caracteristice ale unui fenomen cu ajutorul energiei luate de la o sursă separată. ◊ Amplificator de antenă = amplificator montat în imediata apropiere a unei antene pentru asigurarea unei recepții îmbunătățite a posturilor locale sau pentru recepția posturilor îndepărtate. Amplificator de putere = aparat electronic de amplificare a semnalului furnizat de preamplificator. Amplificator stereofonic = ansamblu construit din două sau mai multe amplificatoare, folosit pentru transmisia stereofonică a sunetului. – Din fr. amplificateur. Vezi definitia »
MINITRANZISTÓR s. n. tranzistor de dimensiuni foarte mici. (< mini1- + tranzistor) Vezi definitia »
COMANDÓR s.m. (În trecut) 1. Grad de ofițer în aviație și marină, corespunzând gradului de colonel din armata de uscat; ofițer având acest grad. 2. Rang în ierarhia unor decorații. [< fr. commandeur]. Vezi definitia »
MUMIFICATÓR, -OÁRE adj. Care produce mumificarea. [< mumifica + -tor]. Vezi definitia »
zăvór s. n., pl. zăvoáre Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z