Definita cuvantului efort
EFÓRT s. n. 1. încordare fizică sau intelectuală pentru atingerea unui scop; sforțare, străduință. 2. (fiz.) rezultantă a forțelor inferioare dintr-o secțiune a unui corp deformabil, cauzată de solicitări exterioare, de efecte termice etc. (< fr. effort)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu efort
INSÉRT, -Ă I. adj. (biol.) fixat pe un organ. II. s. n. inserție (1). ◊ (cinem.) plan destinat a pune în valoare un detaliu descriptiv necesar pentru înțelegerea scenei, în desfășurarea acțiunii cinematografice. (< engl., fr. insert, it. inserto) Vezi definitia »
ALEMBERT, Jean Le Rond, d’ ~ v. D’Alembert. Vezi definitia »
EXPÓRT s.n. (Ec.) Trimitere de mărfuri dintr-o țară în alte țări în scop de vânzare sau de schimb comercial. ◊ Export de capital = investiție de capital făcută de către monopoluri în alte țări pentru a obține cu mai multă ușurință profituri maxime. ♦ (Concr.) Totalitatea mărfurilor exportate. [< germ. Export]. Vezi definitia »
scort, scorturi, s.n. (reg.) cort. Vezi definitia »
CART1 s. n. 1. serviciu la bordul navelor, cu durata de patru ore. 2. unitate de măsură pentru unghiuri, de 11,15ș (a 32-a parte din roza vânturilor); rumb. 3. unitate de volum anglo-americană, de 1,136 l. (< fr. quart) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z