Definita cuvantului egoism
EGOÍSM s. n. preocupare exagerată față de propria persoană și de interesele personale, în dauna intereselor și drepturilor celorlalți. (< fr. égoïsme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu egoism
INDEPENDENTÍSM s.n. (rar) Mișcare a minorităților naționale pentru a forma un stat independent sau o regiune autonomă într-un stat multinațional, separatism. – din fr. independentisme. Vezi definitia »
SCHOPENHAUERÍSM s.n. Filozofia lui Schopenhauer, care afirmă că esența lumii este voința universală, oarbă și irațională și exclude existența legilor dezvoltării naturii și societății și implicit posibilitatea cunoașterii științifice, iar în artă propagă un estetism mizantrop, culminând prin proclamarea idealului mistic al „nirvanei”. [< Schopenhauer – filozof idealist german + -ism]. Vezi definitia »
BUDÍSM, s. n. Religie apărută în India în sec. V-VI î. cr. și atribuită lui Buddha, care consideră viața un izvor de suferințe și de iluzii, propovăduind renunțarea la orice plăceri. – Din fr. bouddhisme. Vezi definitia »
SUPREMATÍSM s. n. grupare abstracționistă în pictura rusă a celui de-al doilea deceniu al sec. XX și teorie estetică care susține supremația sensibilității „pure”, exprimată prin acțiunea formelor geometrice și a culorii asupra simțurilor. (< rus. suprematizm) Vezi definitia »
MICROTURÍSM s. n. autoturism de dimensiuni reduse; miniautomobil. (< micro1- + turism) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z