Definita cuvantului einstein
EINSTEIN IN-ȘTAIN/ s. m. energia necesară excitării atomilor unui mol dintr-o substanță echivalentă cu energia de 6,023.1023. (< fr. einstein)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu einstein
CĂLIN (‹ călină) s. m. Arbust originar din Europa, Asia, America, Africa, de c. 3 m înălțime, cu frunze opuse, lobate, cu flori albe și fructe drupe mici (Viburnum opulus); unele varietăți se cultivă ca arbuști ornamentali (ex. „boule de neige”). Vezi definitia »
TRANSALPÍN, -Ă adj. dincolo de Alpi. (< fr. transalpin) Vezi definitia »
BAZÍN, bazine, s. n. 1. Rezervor deschis, de mari dimensiuni, construit din metal, din piatră, din ciment etc. ♦ Rezervor de apă amenajat pentru înot sau pentru sporturile care se practică în apă. 2. (Și în sintagma bazin hidrografic) Regiune din care un râu, un fluviu, un lac sau o mare își adună apele. ♦ Regiune delimitată de albiile tuturor afluenților unui râu sau ai unui fluviu. ◊ Bazin portuar = parte a unui port, special amenajată pentru staționarea vaselor (în vederea încărcării și descărcării lor). ♦ Regiune geografică bogată în zăcăminte de minereuri, în special de cărbuni. 3. (Anat.) Cavitate situată în partea inferioară a abdomenului și constituită din oasele iliace; pelvis. – Din fr. bassin. Vezi definitia »
NEUROENDOCRÍN, -Ă adj. referitor la sistemul nervos și cel endocrin. (< engl. neuroendocrine) Vezi definitia »
LEPTORÍN, -Ă adj., s. m. f. (individ) cu nasul îngust și lung. (după fr. leptorhinien) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z