Definita cuvantului electroliza
ELECTROLIZÁ vb. tr. a descompune prin electroliză. (< fr. électrolyser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu electroliza
ROMANIZÁ vb. I. tr. a imprima, a impune unei țări, unei populații obiceiurile, cultura, modul de organizare și civilizația romană. II. refl. a deveni roman(ic). (< fr. romaniser) Vezi definitia »
UZÁ, uzez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (se) degrada, a (se) deteriora, a (se) strica, a (se) toci (prin întrebuințare îndelungată). ♦ Refl. Fig. (Despre oameni) A se consuma, a se epuiza. ♦ Refl. Fig. (Despre cuvinte, construcții, figuri de stil) A-și pierde valoarea expresivă (prin deasa întrebuințare). 2. Intranz. A face uz de...; a se folosi de..., a întrebuința. – Din fr. user. Vezi definitia »
ATERIZÁ, aterizez, vb. I. Intranz. (Despre aeronave) A efectua toate operațiile necesare pentru a reveni și a se opri pe sol. ♦ Fig. (Despre oameni) A sosi, a apărea pe neașteptate undeva. – După fr. atterrir. Vezi definitia »
OCCIDENTALIZÁ vb. I. tr., refl. A da sau a căpăta un caracter occidental. [< fr. occidentaliser]. Vezi definitia »
Cognizantza este traducerea cuvintului awareness din limba engleza. Cognizantza este o „constiintza treaza” A fi cognizant indica o stare in care actionam sau gindim cu „constiintza de sine” Termenul este diferit de cognitie care se refera la un proces de gindire si diferit de cuvintul constiintza sau constietza. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z