Definita cuvantului electromagnetism
ELECTROMAGNETÍSM s. n. ramură a fizicii care studiază interacțiunile dintre curenții electrici și câmpurile magnetice. (< fr. électromagnétisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu electromagnetism
PLUTONÍSM s. n. 1. totalitatea fenomenelor și proceselor geologice legate de formarea magmelor în adâncime și de mișcările acestora. 2. concepție care exagerează rolul căldurii în procesul de formare a rocilor. (< fr. plutonisme) Vezi definitia »
IMOBILÍSM s. n. Atitudine de opoziție sistematică și permanentă față de orice inovație, invenție, progres etc.; închistare. – Din fr. immobilisme. Vezi definitia »
MICIURINÍSM s. n. Teorie biologică potrivit căreia există o unitate între organism și condițiile sale de existență și care privește transformarea speciilor ca rezultat al îmbinării acțiunii directe a condițiilor de existență și a selecției naturale. – Miciurin (n. pr.) + suf. -ism. Vezi definitia »
EREMITÍSM s.n. Situație de eremit. [< fr. érémitisme]. Vezi definitia »
fușerism s. n. sg. (pub., peior.) atitudine prin care se încurajează lipsa de calitate a unei activități, lucrul făcut de mântuială. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z