Definita cuvantului electrotelefer
ELECTROTELEFÉR s. n. instalație de manevrare a pieselor grele, pe principiul macaralelor mobile, acționată electric. (< electro- + telefer/ic/)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu electrotelefer
CÚTER2 s.n. (Tehn.) Mașină de tocat utilizată la fabricarea mezelurilor. [< engl. cuter]. Vezi definitia »
REVOLVÉR s. n. 1. armă de foc cu un butoiaș cilindric unde se țin cartușele, cu care se pot trage mai multe focuri fără a reîncărca. 2. ciocan pneumatic. 3. sistem-~ = dispozitiv care declanșează automat mișcările succesive ale unei piese de mașină. ♦ strung-~ = strung universal la prelucrarea în serie a pieselor de formă complicată. (< fr. revolver, germ. Revolver) Vezi definitia »
DENIÉR, denieri, s. m. Unitate de măsură pentru greutatea liniară a firelor și a fibrelor de mătase naturală și vegetală sau a celor sintetice, cu ajutorul căreia se apreciază finețea acestora. – Din fr. denier. Vezi definitia »
BALANSIÉR s.n. 1. Dispozitiv, piesă care reglează mișcarea unei mașini prin oscilațiile sale; balansor. 2. Prăjină folosită de dansatorii pe sârmă pentru a-și menține echilibrul. 3. (La pl.) Organe de echilibru pentru zbor la insectele diptere, situate pe metatorace. [Pron. -si-er, var. balanțier s.n. / < fr. balancier]. Vezi definitia »
BOXÉR1 s. m. sportiv care practică boxul1 (1). (< fr. boxeur) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z