Definita cuvantului embargo
EMBARGÓ s. n. 1. interzicere, de către un guvern, a importului sau a exportului de mărfuri ori de alte valori. 2. act prin care un stat interzice, în caz de conflict, ieșirea din porturile sale a navelor străine sau reține forțat bunurile de orice fel aparținând unui stat străin, pe care le sechestrează. (< fr., sp. embargo)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu embargo
TANTUM ERGO loc.s. 1. Începutul unui imn liturgic creștin. 2. (Fig.) Spunere a unor lucruri în față, declarație deschisă. [< lat. tantum ergo – un atât de mare (jurământ)]. Vezi definitia »
STEGO- Element prim de compunere savantă cu semnificația „acoperământ”, „acoperiș”. [< fr. stégo-, it. stego-, cf. gr. stegos]. Vezi definitia »
LÁRGO adv. (Muz.; ca indicație de execuție) Cu o mișcare înceată și amplă; rar, lento. // s.n. Bucată muzicală care se execută în acest tempo. [< it. largo]. Vezi definitia »
EGO- elem. „eu”, „propria persoană”. (< fr. égo-, cf. lat. ego, eu) Vezi definitia »
MÁNGO s. m. arbore din regiunile tropicale, al cărui fruct, comestibil, ca un pepene, are miezul moale și galben, suculent, dulce, cu o aromă puternică; mangustan. ◊ fructul însuși. (< engl. mango) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z