Definita cuvantului empiriocriticism
EMPIRIOCRITICÍSM s. n. curent filozofic pozitivist care rupea experiența, de materie și concepea lumea ca un simplu complex de senzații, negând existența obiectivă a realității lumii; machism. (< rus. empiriokritițizm)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu empiriocriticism
INTUIȚIONÍSM s. n. Curent filosofic care opune rațiunii intuiția, concepută ca o facultate analogă cu instinctul, cu simțul artistic sau cu revelația divină, considerând că aceasta ar pătrunde nemijlocit în esența obiectelor. [Pr.: -tu-i-ți-o-] – Din fr. intuitionnisme. Vezi definitia »
ANTIEGALITARÍSM s. n. curent ideologic care neagă posibilitatea egalității sociale a oamenilor. (< anti- + egalitarism) Vezi definitia »
CRIOTROPÍSM s. n. orientare a unor organisme sub influența frigului. (< fr. cryotropisme) Vezi definitia »
CULTURÍSM s. n. ramură a culturii fizice care urmărește dezvoltarea unui corp sănătos, viguros și puternic, cu o musculatură armonioasă și bine proporționată, printr-un sistem complex de exerciții. (< fr. culturisme) Vezi definitia »
IMATERIALÍSM s. n. concepție filozofică idealistă care neagă materia ca substanță de sine stătătoare, susținând că realitatea există numai ca percepții și idei. (< fr. immatérialisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z