Definita cuvantului emplecton
EMPLECTÓN s. n. element arhitectonic constând dintr-o umplutură a zidului din piatră brută, legată cu pământ sau cu var. (< fr. emplecton)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu emplecton
COTILIÓN, cotilioane, s. n. Dans de bal cu ritm de marș sau de cadril, cu figuri și cu scene mimice foarte variate; melodie după care se executa acest dans. [Pr.: -li-on] – Din fr. cotillon. Vezi definitia »
FOTOELECTRÓN s. m. electron emis de o suprafață metalică pe care cade un fascicul de radiații. (< fr. photoélectron) Vezi definitia »
FERMIÓN s. m. denumire generică a particulelor elementare cu spin semiîntreg (electronul, nucleonul etc.). (< fr. fermion) Vezi definitia »
MICRÓN s.m. Unitate de măsură pentru lungimi, egală cu a mia parte dintr-un milimetru. [< fr. micron, germ. Mikron, cf. gr. mikros – mic]. Vezi definitia »
TRIGÓN, trigoane, s. n. 1. Prăjitură în formă de triunghi, preparată din foi de plăcintă umplute cu nuci și muiate în sirop. 2. (În expr.) Trigonul cerebral = lamă de materie nervoasă, care (împreună cu corpul calos) face legătura între emisfera dreaptă si cea stângă a creierului mare. – (1) Fr. trigone (gr.), (2) gr. trigonon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z