Definita cuvantului enervație
ENERVÁȚIE s. f. ablațiune sau secționare a unui nerv, a unui grup de nervi ori a unui ganglion nervos. (< fr. énervation, lat. enervatio)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu enervație
LĂMẤIE, lămâi, s. f. Fructul lămâiului, de formă sferică alungită, cu coaja galbenă, aromată și cu miezul acru, bogat în vitamine. [Pr.: -mâ-ie] [Var.: (reg.) alămấie s. f.] – Din ngr. lemóni. Vezi definitia »
SCRUMBÍE, scrumbii, s. f. 1. (Adesea cu determinarea „de Dunăre”) Specie de pește teleostean, lung de 30-40 cm, cu corpul alungit și turtit lateral, acoperit cu solzi mari, albi-argintii, care primăvara intră din mare în Dunăre, unde își depune icrele (Alosa pontica). 2. (Adesea cu determinarea „albastră”) Specie de pește teleostean de mare, lung de 20-30 cm, cu corpul aproape cilindric, acoperit cu solzi mărunți, albaștri-verzui pe spate (Scomber scombrus). – Din ngr. skumbrí. Vezi definitia »
ECOTOMOGRAFÍE s. f. metodă de exploatare medicală, pe principiul reflexiei ecoului produs de un ultrasunet care întâlnește un obstacol, putând diferenția astfel structurile de consistență dintr-un organ. (< fr. échotomographie) Vezi definitia »
-SILABÍE elem. silab-. Vezi definitia »
MERALGÍE s.f. Durere în coapsă. [Gen. -iei. / < fr. méralgie, cf. gr. meros – coapsă, algos – durere]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z