Definita cuvantului enterostenoză
ENTEROSTENÓZĂ s. f. strâmtare patologică a intestinului. (< fr. entérosténose)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu enterostenoză
CUSĂTÚRĂ, cusături, s. f. 1. Cusut. ♦ Faptul de a coase între ele marginile unei plăgi, după o intervenție chirurgicală. 2. Locul unde se îmbină, prin cusut, două bucăți de stofă, de pânză etc.; ața cu care s-a cusut. ♦ Linie de asamblare, prin nituire sau prin sudare, a două plăci sau piese metalice. ♦ Loc unde s-a efectuat o cusătură (1), după o intervenție chirurgicală. 3. Felul cum este cusut ceva, modelul, punctul cu care se coase; p. ext. ornamentele cusute pe o pânză, pe o stofă etc. 4. Lucru la care coase cineva. [Var.: (reg.) cusutúră s. f.] – Cusut + suf. -ură. Vezi definitia »
DISCARTRÓZĂ s.f. (Med.) Artroză care afectează în special discurile intervertebrale. [< fr. discarthrose]. Vezi definitia »
GÂSCÁRIȚĂ, gâscarițe, s. f. 1. Numele a două plante perene cu tulpina și frunzele acoperite cu peri, cu flori mici, albe (Arabis alpina și hirsuta). 2. Plantă din familia cruciferelor cu frunzele spatulate sau oblonge (Arabidiopsis thaliana).Gâscă + suf. -ariță. Vezi definitia »
MIMODRÁMĂ s. f. operă dramatică în care actorii mimează rolurile, în loc să vorbească; pantomimă. (< fr. mimodrame) Vezi definitia »
CRUPÁDĂ s. f. săritură a calului cu picioarele dinainte sub burtă. (< fr. croupade) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z