Definita cuvantului eobiogeneză
EOBIOGENÉZĂ s. f. totalitatea proceselor care au dus la apariția vieții. (< eo- + biogeneză)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu eobiogeneză
GANGLIONÍTĂ s. f. inflamație a unui ganglion. (< fr. ganglionite) Vezi definitia »
SILUÉTĂ, siluete, s. f. 1. Imagine, înfățișare reală (și oarecum neclară în amănuntele ei) a unei ființe, a unui lucru etc., de obicei proiectate (ca o umbră) pe un fond mai luminos; p. ext. ființă sau lucru astfel proiectate. ♦ Personaj abia schițat într-o operă literară. 2. Talie zveltă și bine proporționată a unei persoane; corp zvelt, suplu, bine proporționat al unei persoane; p. gener. talie; corp. ♦ Expr. A face siluetă = a deveni zvelt; a slăbi. 3. Desen unicolor, de obicei negru, lucrat în creion, în tuș sau decupat din hârtie, pânză etc. reprezentând contururile unei ființe sau ale unui lucru pe un fond de altă culoare. 4. Desen special de carton sau de placaj (reprezentând o siluetă (1) de om) pe care sunt fixate țintele la tir. [Pr.: -lu-e-] – Din fr. silhouette. Vezi definitia »
UNDÉCIMĂ s.f. (muz.) 1. interval care cuprinde 11 trepte (o cvartă peste octavă); treapta a 11-a de la o treaptă dată. 2. acord realizat pe această treaptă. (< lat. undecima) Vezi definitia »
PAHIPLEURÍTĂ s.f. (Med.) Îngroșare a pleurei ca urmare a unui proces inflamator. [< fr. pachypleurite, cf. gr. pachys – gros, pleura – latură]. Vezi definitia »
LÓBODĂ, (rar) lobode, s. f. Nume dat mai multor specii de plante erbacee anuale, dintre care una, cu frunzele comestibile, este cultivată (Atriplex hortensis).Expr. (Pop.) A se plimba (sau a umbla) ca vodă prin lobodă = a umbla fără grijă (dându-și importanță). – Din sl. loboda. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z