Definita cuvantului eon
EÓN s. m. (la neoplatonicieni și la gnostici) inteligență divină, putere eternă care face posibilă acțiunea acesteia asupra lucrurilor. (< fr. éon, gr. aion, eternitate)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu eon
TARPÓN s. m. pește mare, argintiu, necomestibil, din vestul Oc. Atlantic. (< fr. tarpon) Vezi definitia »
SIFÓN1 s. n. 1. tub curbat sub formă de U întors, pentru a transversa un lichid între două niveluri diferite. 2. piesă de metal, de porțelan etc. care se montează pe o conductă de canalizare cu scopul de a opri trecerea gazelor din canal în instalație. 3. butelie de sticlă pentru apă gazoasă; apa însăși. 4. aparat pentru spălarea cu presiune a anumitor cavități ale corpului. 5. organ în formă de tub sau de pâlnie, la cefalopode, servind pentru locomoție sau hrănire. 6. canal natural de forma literei U întors prin care sunt drenate apele din grote sau din alte goluri subterane. (< fr., gr. siphon, germ. Siphon) Vezi definitia »
ODEÓN, odeoane, s. n. Tip de edificiu specific antichității greco-romane, destinat manifestărilor culturale. [Pr.: -de-on] – Din fr. odéon. Vezi definitia »
ASCENSION [əsénșn], ins. vulcanică în Oc. Atlantic, posesiune britanică, situată pe dorsala central-atlantică; 88 km2; 1.035 loc. (1988). Centrul ad-tiv: Georgetown. Alt. max.: 859 m. Climă tropicală. Stațiune de cablu transoceanic. Pescuit. Vezi definitia »
VICECAMPIÓN, -OÁNĂ, vicecampioni, -oane, s. m. și f. Persoană care se clasează pe locul al doilea într-un campionat. [Pr.: -pi-on] – Vice + campion (după fr. vice-champion). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z