Definita cuvantului epimer
EPIMÉR s. m. fiecare dintre cei doi izomeri ai unei monozaharide, care diferă între ei prin configurația a doi atomi de carbon, ceilalți atomi de carbon din moleculă având configurația identică. (< fr. épimère)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu epimer
TROCANTÉR s.n. v. trohanter. Vezi definitia »
SUPERTRÁULER, supertraulere, s. n. Trauler de mare capacitate. – Super- + trauler. Vezi definitia »
CÁFER s. m. bivol negru din Africa. (< germ. Kaffer) Vezi definitia »
FÍDER, fidere, s. n. Linie electrică fără derivație, care leagă direct o centrală electrică cu posturile de transformare sau posturile principale de transformare cu cele secundare sau de distribuție. [Scris și: feeder] – Din engl., fr. feeder. Vezi definitia »
CARTIÉR, cartiere, s. n. 1. Parte a unui oraș deosebită de celelalte prin caracteristici proprii (geografice, istorice etc.) și care formează o unitate organică. ♦ Locuitorii acestei părți a orașului. 2. Parte din comandamentul unei mari unități, compusă din personalul de deservire și din mijloacele de transmisiuni. ◊ Marele cartier general = (în timp de război) organul suprem de conducere a armatei în frunte cu comandantul său suprem. ♦ Loc (întărit) unde staționează trupele timp mai îndelungat în vederea efectuării de exerciții practice pe teren, cu efective mari de unități; tabără. 3. Fiecare dintre părțile laterale ale navei de la mijlocul ei spre pupă. [Pr.: -ti-er] – Din fr. quartier. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z