Definita cuvantului eremitism
EREMITÍSM s. n. mod de viață al eremiților. (< fr. érémitisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu eremitism
GESTUALÍSM s. n. direcție a expresionismului abstract, practicat în pictura americană, constând în înregistrarea cu fidelitate a tensiunii spirituale și fizice a autorului în momentul pictării. (< engl. gestualism) Vezi definitia »
AGNOSTICÍSM (‹ fr., engl.) s. n. 1. Doctrină care declară absolutul inaccesibil spiritului uman sau care consideră orice metafizică drept inutilă (D. Hume, I. Kant, adepții pozitivismului ș.a.). Termenul a fost creat de Th. Huxley în 1869. 2. A. religios = atitudine modernă, cu rădăcini în filozofia greacă în special, negînd capacitatea umană de a descrie divinitatea (de ex. Einstein, religios în felul său, a fost considerat de unii teologi drept un agnostic). Vezi definitia »
SADUCHEÍSM s. n. (În antichitate) Doctrină, concepție proprie saducheilor. – Din fr. saducéisme (după saducheu). Vezi definitia »
AUSTROMARXÍSM s.n. Curent în social-democrația austriacă de la sfârșitul sec. XIX, care neagă ideea revoluției, susținând teza integrării „pașnice” a capitalismului în socialism. [Pron. a-us-. / < germ. Austromarxismus]. Vezi definitia »
MONOFIZITÍSM s.n. Monofizism. [< germ. Monophysitismus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z