Definita cuvantului mulina
MULINÁ, mulinez, vb. I. Tranz. A răsuci două sau mai multe fire de mătase pentru a obține un fir mai uniform, cu aspect mai frumos și cu o rezistență mai mare. – Din fr. mouliner.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mulina
SCIZIONÁ, scizionez, vb. I. Tranz. și refl. A (se) despărți, a (se) separa, a (se) desprinde dintr-un întreg organizat. [Pr.: -zi-o-] – Din sciziune. Vezi definitia »
tananá (-ále), s. f. – Dans țigănesc. Origine necunoscută, probabil țig. Vezi definitia »
poiená, poienéz, vb. I refl. (reg.) a-și face nevoile. Vezi definitia »
TORSIONÁ vb. I. tr. A răsuci, a prelucra un material prin răsucire. [Pron. -si-o-. / cf. engl. torsion]. Vezi definitia »
CARTAGENA [cartahéna] 1. Oraș în SE Spaniei (Murcia), port comercial și militar la M. Mediterană; 169 mii loc. (1987, cu suburbiile). Expl. de min. argentifere, de plumb și zinc. Siderurgie, constr. navale, prelucr. petrolului. Nod de comunicații. Catedrală (sec. 13, restaurată). Fundat de cartaginezi la 227 î. Hr., apoi colonie romană. 2. Oraș în NV Columbiei, port la M. Caraibilor; 531,4 mii loc. (1985, cu suburbiile). Aeroport internațional. Export de petrol și cafea. Ind. chimică, textilă și piel.; prelucr. metalelor; șantiere navale. Universitate (1824). Fundat în 1533. Unul dintre pr. orașe ale Americii spaniole. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z