Definita cuvantului esofagoragie
ESOFAGORAGÍE s. f. hemoragie la nivelul mucoasei esofagiene. (< fr. oesophagorragie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu esofagoragie
CORÉCȚIE s. f. 1. corectare a unui calcul, a tirului etc. ◊ cantitate care trebuie adăugată sau sesizată din indicațiile date de un instrument de măsurat pentru a compensa erorile. 2. epanortoză. 3. pedeapsă corporală aplicată unui vinovat; bătaie. ♦ casă de ~ = loc unde își execută pedeapsa infractorii minori. (< fr. correction, lat. correctio) Vezi definitia »
FIZIOTERAPÍE s. f. tratament medical cu ajutorul agenților fizici naturali. (< fr. physiothérapie) Vezi definitia »
MITOFOBÍE s. f. teamă patologică de mituri. (< engl. mythophobia) Vezi definitia »
FLUOROGRAFÍE s.f. Procedeu fotografic de gravură pe sticlă care se realizează cu ajutorul acidului fluorhidric. [Pron. flu-o-, gen. -iei. / < fr. fluorographie]. Vezi definitia »
TEORÍE s.f. 1. Reflectare sistematizată, generalizată a unui ansamblu de cunoștințe și de idei, privind unele domenii ale realității obiective sau ale conștiinței sociale. 2. Ansamblu de principii care servesc ca îndrumător în practică; ansamblu de cunoștințe, de idei, de ipoteze care dau explicația unor fenomene etc. ♦ Teorie a literaturii = ramură a științei literaturii care studiază trăsăturile generale ale creației literare, definește genurile și speciile, curentele și metodele artistice, elementele și particularitățile stilului, noțiunile de versificație etc. [Pron. te-o-, gen. -iei. / cf. fr. théorie, lat., gr. theoria]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z