Definita cuvantului etanșeitate
ETANȘEITÁTE s. f. calitatea a ceea ce este etanș. (< fr. étanchéité)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu etanșeitate
NODOZITÁTE s.f. 1. Formație accidentală sau patologică pe organismul unui animal sau al unei plante. 2. Ridicătură rotundă pe suprafața unui obiect. [Cf. fr. nodosité, lat. nodositas]. Vezi definitia »
prembuléte s.n. (reg.) dantelă. Vezi definitia »
IMUNITÁTE s.f. 1. Stare a unui organism care a devenit rezistent față de anumite boli sau otrăvuri. 2. Situația unei persoane care beneficiază de anumite prerogative sau scutiri legale speciale în cadrul sarcinilor sau drepturilor pe care le are. ◊ Imunitate parlamentară = situație de care se bucură membrii unei adunări legiuitoare de a nu putea fi urmăriți sau arestați fără aprobarea organului din care fac parte; imunitate diplomatică = inviolabilitate juridică de care se bucură reprezentanții diplomatici, familiile lor etc. [Cf. fr. immunité, lat. immunitas]. Vezi definitia »
FLAGELÁTE s.n.pl. (Biol.) Clasă de organisme (animale sau vegetale) unicelulare caracterizată prin prezența flagelilor; (la sg. flagelat) organism din această clasă. [Cf. it. flagellati, fr. flagellés]. Vezi definitia »
ASIDUITÁTE s. f. stăruință, sârguință. ◊ perseverență, insistență. (< fr. assiduité, lat. assiduitas) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z