Definita cuvantului etimologism
ETIMOLOGÍSM s. n. tendință de a reforma limba română literară de la sfârșitul sec. XIX, apropiind-o de o formă a ei mai veche. (< fr. étymologisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu etimologism
FINITÍSM s. n. concepție metafizică ce susține că universul este mărginit. (< fr. finitisme) Vezi definitia »
NEPTUNÍSM s. n. concepție neștiințifică în geologie potrivit căreia toate rocile și structurile geologice își au originea în apa mărilor și oceanelor. (< fr. neptunisme) Vezi definitia »
AUTOFETIȘÍSM s. n. fetișism prin apariția excitației sexuale în prezența unui obiect personal al subiectului. (< auto1- + fetișism) Vezi definitia »
PLUTONÍSM s. n. 1. Totalitatea proceselor geologice legate de mișcarea topiturilor magmatice la mari adâncimi în scoarța terestră. 2. Concepție geologică care consideră că formarea rocilor s-ar datora numai topiturilor magmatice. – Din fr. plutonisme. Vezi definitia »
DIMORFÍSM s. n. 1. Proprietate a unei substanțe de a cristaliza în două forme deosebite. 2. Existența a două forme distincte la una și aceeași specie de animale sau de vegetale (în funcție de sex, de sezon etc.). – Din fr. dimorphisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z