Definita cuvantului eufotic
EUFÓTIC, -Ă adj. 1. (despre plancton) în zona cu lumină abundentă. 2. (despre stratul de apă) între suprafață și limita la care pătrund razele luminoase. (< fr. euphotique)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu eufotic
valeriánic (-ri-a-) adj. m., pl. valeriánici Vezi definitia »
NEUROTÓNIC, -Ă adj., s.n. Tonic al sistemului nervos. [< fr. néurotonique]. Vezi definitia »
DRIC, dricuri, s. n. 1. Scheletul de sus al unui car (fără roți și loitre). ♦ Cantitate de obiecte, materiale etc. care se poate încărca pe un asemenea schelet. 2. Vehicul special, tras de cai, care poartă mortul la groapă; car mortuar. ◊ Expr. (Fam.) A fi pe dric = a fi pe sfârșite; a fi într-o situație grea; a fi gata să eșueze. 3. Fig. (Pop.) Punct culminant al zilei, al nopții, al unui anotimp; punct culminant al unei acțiuni care se desfășoară în timp; miez, toi. – Din magh. dërék. Vezi definitia »
convremélnic, convremélnică, convremélnici, convremélnice, adj. și s.m. și f. (înv.) contemporan. Vezi definitia »
poróinic (poróinici), s. m. – Specie de orhidee (Orchis speciosa, Orchis fusca). – Var. porănic(i), poranic(i), puroinic. Probabil din sl. pora „forță” cu suf. -nic (Cihac, II, 299), datorită întrebuințării tuberculilor săi ca fortificant, cf. salep; v. și poară, porav. Der. din bg. poroi „torent” (Conev 45) sau din roi (Scriban) este improbabilă. Formele cuvîntului arată o apropiere de roi și puroi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z