Definita cuvantului euploidie
EUPLOIDÍE s. f. înmulțire a seturilor complete de cromozomi în toate celulele organismului. (< fr. euploïdie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu euploidie
COLORIMETRÍE s. f. 1. Determinare a concentrației unei soluții colorate. 2. Metodă de determinare a caracteristicilor unei culori. – Din fr. colorimétrie, germ. Kolorimetrie. Vezi definitia »
ALEGÁȚIE s.f. (Jur.) Invocare a unei păreri, a unei idei etc. pentru a justifica ceva sau pentru a întări o afirmație. [Gen. -iei, var. alegațiune s.f. / cf. fr. allégation, lat. allegatio]. Vezi definitia »
ENDOTERMÍE s. f. 1. (chim.) reacție endotermică. 2. capacitate a organismelor homeoterme de a produce căldură. (< fr. endothermie) Vezi definitia »
ANEUSPORÍE s. f. formare a sporilor în cursul meiozei neregulate. (< fr. aneusporie) Vezi definitia »
POLIGRAFÍE, poligrafii, s. f. 1. Ansamblul procedeelor de reproducere grafică și de multiplicare a unui text sau a unei figuri; ramură a tehnicii care se ocupă cu reproducerea grafică și cu multiplicarea unui text sau a unei figuri; tehnică grafică. 2. Ansamblul întreprinderilor care se ocupă cu imprimarea și cu răspândirea cărților sau a altor imprimate; industrie poligrafică. 3. (Rar) Totalitatea lucrărilor unui poligraf (1); calitatea de poligraf a unui scriitor; caracteristică a operelor scrise de un poligraf. – Din fr. polygraphie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z