Definita cuvantului eurosiberian
EUROSIBERIÁN, -Ă adj. care face legătura între Europa și Siberia. (< euro1- + siberian)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu eurosiberian
BĂRĂGAN, subunitate estică a Cîmpiei Române, cuprinsă între văile, Mostiștei, Dunării, Buzăului și reg. subcarpatică; acoperită de loess și presărată cu crovuri, dune și lacuri sărate. Caracteristica principală este dată de interfluviile largi, de mare netezime, cu scurgere semiendoreică și ape subterane adînci. Climat de stepă și soluri cernoziomice, propice culturilor cerealiere, de floarea-soarelui, sfeclă de zahăr, tutun etc., unele pe terenuri irigate. Considerat grînarul țării. Vezi definitia »
SEDÁN, sedanuri, s. n. Autoturism cu caroseria de tip închis (pavilion fix), cu două sau patru uși, câte trei geamuri laterale mobile pe fiecare parte, amenajat pentru patru sau mai mulți pasageri; stil de caroserie comun celor mai multe dintre autoturismele moderne. – Din engl. sedan (Sedan este orașul francez unde s-a dezvoltat, pentru prima dată, o trăsură de lux având aceste caracteristici; curios însă este faptul că, pentru același stil de caroserie, francezii folosesc sinonimul berlină, cuvânt de proveniență germană, Berlinul fiind considerat, de asemenea, primul oraș european unde s-a dezvoltat o astfel de trăsură). Vezi definitia »
organ genetal masculin Vezi definitia »
ZOOTEHNICIÁN, -Ă s.m. și f. Specialist în zootehnie; zootehnist. [Pron. -ci-an, pl. -ieni, -iene. / cf. fr. zootechnicien]. Vezi definitia »
niuțorán, niuțoráni, s.m. (reg.) specie de șoareci. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z