Definita cuvantului mulțumi
MULȚUMÍ, mulțumesc, vb. IV. 1. Intranz. (La prez. ind. pers. 1 sg. și pl. este folosit adesea ca formulă stereotipă, cu valoare de interj.) A exprima (cuiva) recunoștință sau satisfacția pentru o manifestare de politețe, un dar, un bine etc. care i s-a făcut. ♦ A răspunde la un salut, la o urare. 2. Tranz. A răsplăti, a recompensa pe cineva. 3. Tranz. A satisface pe cineva, a face pe placul cuiva; a bucura. 4. Refl. A fi, a se socoti satisfăcut; a nu pretinde mai mult. ♦ (Pop.) A se lasa de ceva, a renunța la..., a se sătura de... [Prez. ind. și: (reg.) mulțámVar.: (reg.) mulțămí vb. IV] – Din formula de urare (la) mulți ani!

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mulțumi
rezonimí, rezonimiésc, vb. IV (înv.) a gândi, a raționa. Vezi definitia »
schizmí, schizmésc, vb. IV (înv.) a (se) forma, a (se) constitui, a (se) schimba; a simula. Vezi definitia »
KÁMI s.m. pl. Nume generic dat în vechea Japonie spiritelor, forțelor și fenomenelor supranaturale. (cf. fr. kami < cuv. jap., literal, superior; domn, stăpân) Vezi definitia »
OSTRACODÉRMI s.m.pl. Subclasă de vertebrate fosile lipsite de maxilarul inferior, cu corpul plat sau fusiform, acoperit cu scuturi osoase puternice; (la sg.) animal din această subclasă. [Sg. ostracoderm. / < fr. ostracodermes, cf. gr. ostrakon – cochilie, derma – piele]. Vezi definitia »
VERMI- Element prim de compunere savantă cu semnificația „vierme”, „(referitor la) viermi”. [< fr., it. vermi-, cf. lat. vermis]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z