Definita cuvantului exeat
ÉXEAT s. n. învoire dată de un episcop catolic unui preot de a ieși din dieceza sa. ◊ (fam.) învoire dată cuiva de a pleca; concediere. (< lat. exeat, să iasă)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu exeat
NEANEXÁT, -Ă, neanexați, -te, adj. Care nu este alipit, alăturat, adăugat, atașat la ceva; nealăturat. ♦ (Despre teritorii) Care nu este încorporat (prin violență). [Pr.: ne-a-] – Ne- + anexat. Vezi definitia »
NEDETERMINÁT, -Ă adj. care nu este determinat; nedefinit. ♦ (mat.) ecuație ~ă = ecuație de gradul întâi cu o necunoscută, care admite o mulțime infinită de soluții. (< ne- + determinat) Vezi definitia »
NEFORTIFICÁT adj. v. DESCHIS (5). (Despre terenuri) Neîngrădit, neîmprejmuit; p. ext. care se întinde pe o mare distanță; (despre drumuri) pe care se poate circula nestingherit, fără obstacole. ◊ Oraș deschis = oraș nefortificat sau neapărat, care, potrivit dreptului internațional, nu poate fi bombardat sau atacat în timp de război. [DEX '98] Vezi definitia »
MAMELONÁT, -Ă adj. Care prezintă ridicături în formă de mamelon. [Cf. fr. mamelonné]. Vezi definitia »
LEAT, (1, 2) leaturi, s. n., (3) s. m. 1. S. n. (Înv.) An. 2. S. n. (Pop.) Contingent. ◊ Expr. A fi leat cu cineva = a fi de aceeași vârstă cu cineva. 3. S. m. Denumire familiară (de adresare) dată unui soldat. – Din sl. lĕto. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z