Definita cuvantului exostoză
EXOSTÓZĂ s. f. 1. excrescență osoasă benignă, care se dezvoltă aproape de epifizele oaselor membrelor. 2. protuberanță pe ramurile sau pe trunchiul arborilor bătrâni. (< fr. exostose)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu exostoză
VÓGĂ s.f. (Rar) Interes deosebit și momentan stârnit de un personaj, de un lucru, de un obiect etc.; modă. ♦ Faimă de care se bucură cineva. [< fr. vogue]. Vezi definitia »
MICROFÉRMĂ s. f. mică unitate de producție cu profil agricol, în care lucrează elevi sau studenți. (< micro1- + fermă1) Vezi definitia »
ANTROPOMORFÓZĂ s. f. totalitatea modificărilor morfologice care au marcat trecerea de la animal la om, în procesul de antropogeneză. (< fr. anthropomorphose) Vezi definitia »
GROFÍȚĂ, grofițe, s. f. (Reg.) Fiică sau soție de grof. – Grof + suf. -iță. Vezi definitia »
GHIRLÁNDĂ s. f. 1. împletitură de frunze sau de flori în formă de lanț sau de cunună; ornament de această formă, în arhitectură sau în artele decorative. 2. (mar.) înfășurări ale unei parâme, la anumite distanțe, pentru a-i menține forma. 3. ansamblu de piese de legătură în formă de V, care îmbină etrava cu bordajul. (< fr. guyrlande, it. ghirlanda) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z