Definita cuvantului exploatare
EXPLOATÁRE s. f. 1. acțiunea de a exploata. 2. însușirea fără echivalent, de către un proprietar privat al unor mijloace de producție, a plusprodusului sau chiar a unei părți din munca producătorilor nemijlociți de bunuri materiale. 3. totalitatea lucrărilor de punere în valoare a unui bun natural sau a unui sistem tehnic. ◊ tăiere de păduri. 4. (fig.) faptul de a profita, de a trage folos în mod abuziv. (< exploata)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu exploatare
CLAXONÁRE, claxonări, s. f. Acțiunea de a claxona.V. claxona. Vezi definitia »
BASSE-TERRE [bas-tér], oraș-port și centru ad-tiv al ins. Guadelupa; 26,6 mii loc. (1982, cu suburbiile). Export de banane, cacao, cafea și vanilie. Fundat în 1643. Vezi definitia »
REPOPULÁRE, repopulări, s. f. Acțiunea de a repopula și rezultatul ei. – V. repopula. Vezi definitia »
DECOMPRESURIZÁRE s. f. scoatere de sub presiune. (< de1 + com- + presurizare) Vezi definitia »
CALCINARE (‹ fr.) s. f. 1. Operație de transformare a unei substanțe chimice în alta prin încălzire în aer sau curent de oxigen, la temperaturi înalte, în scopul eliminării apei (de cristalizare, de constituție etc.), înlăturării unor compuși volatili, oxidării etc. 2. Încălzire a unui minereu, în absența aerului, pînă la o temperatură inferioară celei de topire, în scopul eliminării apei sau al disocierii carbonaților. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z