Definita cuvantului explorație
EXPLORÁȚIE s. f. explorare. (< fr. exploration, lat. exploratio)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu explorație
RUSÁLIE, rusalii, s. f. 1. (La pl.) Sărbătoare religioasă creștină, cu străvechi origini mitologice, provenind din ritualuri de pomenire a morților, care cade la 50 de zile după Paști. 2. (În mitologia populară) Ființă fantastică, asemănătoare cu ielele, reprezentată ca o zână rea, care dezlănțuie furtuni, schilodește pe oameni sau le ia mințile. 3. (Entom.) Larvă acvatică a insectei Ephemeride Polingenia, care se găsește mai ales în Dunăre, constituind hrana principală a cegii; p. ext. efemeră. – Din sl. rusalija. Vezi definitia »
MEROTOMÍE s. f. 1. fragmentare chirurgicală a unei celule. 2. (biol.) fragmentare a celulei sau a organismului, din care rezultă și părți nenucleate. (< fr. mérotomie) Vezi definitia »
semănăríe, semănăríi, s.f. (înv.) răsadniță. Vezi definitia »
ENARMONÍE s. f. raport între două sunete muzicale care au aceeași înălțime, dar cu notații diferite. (< fr. enharmonie) Vezi definitia »
SALPINGOOVARIECTOMÍE s.f. (Med.) Ablațiune chirurgicală a trompelor și a ovarelor. [Pron. -go-o-, gen. -iei. / < fr. salpingoovariectomie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z