Definita cuvantului facultate
FACULTÁTE s. f. I. capacitate, aptitudine fizică, psihică sau intelectuală a cuiva care îi permite a se comporta și a acționa într-un anumit fel. ◊ însușire a unui fenomen, obiect, sistem etc. de a acționa, de a se dezvolta, de a rezolva ceva. II. unitate didactică, științifică și administrativă în cadrul unei instituții de învățământ superior. (< fr. faculté, lat. facultas)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu facultate
este un fenomen de separare a emulsiei in doua straturi dintre care unul este mai concentrat in faza dispersata si este denumit ćrema' Vezi definitia »
TRIFÓIȘTE, trifoiști, s. f. 1. Loc semănat cu trifoi. 2. Plantă erbacee cu frunzele compuse din trei foliole, cu flori roz, întrebuințată în medicină ca tonic, febrifug și antiscorbutic (Menyanthes trifoliata). [Acc. și: trifoíște] – Trifoi + suf. -iște. Vezi definitia »
INABILITÁTE s. f. (Livr.) Lipsă de abilitate; stângăcie. – Din fr. inhabilité. Vezi definitia »
COMPLETAMÉNTE adv. (în mod) complet. (< it. completamente, fr. complètement) Vezi definitia »
VARIABILITÁTE s.f. Însușirea a ceea ce este variabil. ♦ (Biol.) Procesul schimbării diferitelor caractere morfologice și fiziologice ale organismelor vii, constituind devieri de la tipul speciei. ♦ (Mat.) Proprietate a unei cantități sau funcții algebrice de a lua succesiv o infinitate de valori diferite. ♦ (Gram.) Însușire a unui cuvânt de a prezenta forme diferite. [Pron. -ri-a-. / cf. fr. variabilité]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z