Definita cuvantului fatalism
FATALÍSM s. n. concepție filozofică sau religioasă potrivit căreia totul în lume și în societate, întreaga desfășurare istorică a evenimentelor, a vieții este predeterminată de o forță implacabilă. (< fr. fatalisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu fatalism
CARIERÍSM s.n. Tendința, dorința de a parveni cu orice preț și prin orice mijloace. [Pron. -ri-e-. / cf. fr. carriérisme, rus. karierizm]. Vezi definitia »
NEOREALÍSM s. n. 1. curent în filozofia contemporană care identifică conștiința cu existența, redusă la un complex de senzații independente. 2. doctrină literară sau artistică inspirată din realism. ◊ mișcare artistică în cinematografia italiană contemporană, care se manifestă printr-o tendință de apropiere de problemele sociale, de viața cotidiană a oamenilor obișnuiți. (< fr. néoréalisme, it. neorealismo) Vezi definitia »
IMATERIALÍSM s.n. Sistem filozofic idealist care neagă materia ca substanță de sine stătătoare. [Pron. -ri-a-. / < fr. immatérialisme]. Vezi definitia »
ANGLICANÍSM s. n. Religia de stat a Angliei (o formă de protestantism). – Fr. anglicanisme. Vezi definitia »
FERIMAGNETÍSM s. n. formă de manifestare a proprietăților magnetice ale materiei, specifică feritelor. (< fr. ferrimagnétisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z