Definita cuvantului blindaj
BLINDÁJ, blindaje, s. n. 1. Înveliș protector de plăci metalice groase al unui vas de război, al unui tanc etc. ♦ Înveliș metalic al proiectilelor de pușcă și de pistol. 2. Înveliș metalic de izolare a câmpului electromagnetic al unui organ de celelalte organe dintr-un aparat electric. – Din fr. blindage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu blindaj
BLINDÁJ s.n. 1. Cuirasă de oțel care folosește la protecția navelor, a tancurilor, a avioanelor etc. împotriva proiectilelor. 2. Mijloc de protecție a unor piese sau sisteme electromagnetice. [Cf. fr. blindage, it. blindaggio]. Vezi definitia »
VITRÁJ s. n. perete de geam. ◊ totalitatea geamurilor unui edificiu, ale unei uși etc. ◊ geamlâc, marchiză cu geamuri. (< fr. vitrage) Vezi definitia »
PRIMÁJ s. n. 1. antrenarea apei dintr-un cazan de către aburul produs. 2. stimulent procentual, bonificație care se acordă armatorului sau căpitanului unei nave comerciale, împreună cu navlul, pentru efectuarea în bune condiții a transportului mărfurilor. (< fr. primage) Vezi definitia »
AMPENÁJ s.n. Organ de stabilizare și de comandă, format din planuri fixe și mobile, montate în partea din spate a fuzelajului unui avion. [< fr. empennage]. Vezi definitia »
GARNISÁJ s. n. 1. lucrare din crengi, pe fundul ogașelor sau ravenelor, pentru reținerea aluviunilor ori a fixării albiei. 2. strat de mărăcini, de nuiele etc. cu care se căptușește fundul unui torent. (< fr. garnissage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z