Definita cuvantului filogerontic
FILOGERÓNTIC, -Ă adj. (despre organisme) aflat în faza de îmbătrânire a evoluției sale. (< fr. phylogérontique)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu filogerontic
FRANCMASÓNIC, -Ă, francmasonici, -ce, adj. Care ține de francmasonerie, privitor la francmasonerie; care are legătură cu francmasoneria; masonic. – Din fr. franc-maçonnique. Vezi definitia »
TOPONÍMIC, -Ă, toponimici, -ce, adj., s. n. 1. Adj. Care aparține toponimiei, privitor la toponimie, de toponimie. 2. S. n. Nume propriu de oraș, de stat, de apă, de munte etc.; toponim. – Din fr. toponymique. Vezi definitia »
PLUVIOMÉTRIC, -Ă adj. 1. referitor la precipitații. 2. referitor la pluviometrie. (< fr. pluviométrique) Vezi definitia »
SCRÍPTIC, -Ă, scriptici, -ce, adj. 1. Care a fost înscris, înregistrat în scripte (1); care se realizează pe baza sau cu ajutorul scriptelor. ◊ Fond scriptic = fond destinat pentru plata personalului din schema unei întreprinderi sau instituții. Personal scriptic = personal angajat în schemă, personal bugetar. 2. (Rar) Scris2. – Cf. scripte. Vezi definitia »
ANTIMITÓTIC, -Ă, antimitotici, -ce, adj., s. n. (Medicament) utilizat în tratamentul unor forme de cancer. – Din fr. antimitotique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z