Definita cuvantului microfilma
MICROFILMÁ, microfilmez, vb. I. Tranz. A reproduce documente sub formă de microfilme. – Din fr. microfilmer.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu microfilma
prezumá vb. I. A presupune; a estima. Aș putea prezuma... că niște motive personale te fac a dori să intri în posesia acestor scrisori (PER.). ● prez. ind. prezúm. /< fr. présumer. Vezi definitia »
TEHNIRÁMA s. f. procedeu de filmare și proiecții pentru ecran panoramic la care negativul se filmează prin procedeul vista-vision, combinat cu anamorfozarea imaginii, iar copiile se realizează prin procedeul tehnicolor. (< fr. technirama) Vezi definitia »
REÎNARMÁ, reînarméz, vb. I. Tranz. și refl. A(-și) reface potențialul de război; a(-și) înzestra armata cu mijloace noi de luptă, cu armament nou, a (se) înarma din nou. – Re1- + înarma (după fr. réarmer). Vezi definitia »
INFORMÁ, informez, vb. I. Tranz. A da cuiva informații despre ceva sau despre cineva, a face cunoscut; a înștiința. ♦ Refl. A căuta să se pună la curent cu ceva, a lua, a strânge informații, a se interesa, a se iniția, a se documenta, a se edifica. – Din fr. informer, lat. informare. Vezi definitia »
amá interj. – Zău că... zău așa. – Mr. ama. Ngr. ἀμμά (Șeineanu, II, 18; Lokotsch 64); cf. tc. emme (arab. ammā), alb., bg. amá. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z