Definita cuvantului fixa
FIXÁ vb. I. tr. 1. a face să fie fix; a înțepeni, a întări (undeva). ◊ a privi țintă pe cineva sau ceva. 2. a stabili, a hotărî un preț, un termen etc. 3. a dizolva sărurile de argint nedescompuse de lumină de pe un material fotosensibil. 4. a face să intre colorantul într-o fibră textilă, astfel încât el să reziste la spălare, la lumină etc. II. refl. 1. a se hotărî, a se decide. 2. a se stabili undeva. (< fr. fixer)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu fixa
TAXÁ vb. I. tr. 1. A fixa, a stabili o taxă, un preț; a supune unei taxe. 2. (Fig.) A considera, a socoti, a califica. [< fr. taxer, cf. lat. taxare]. Vezi definitia »
PREFIXÁ vb. tr. a atașa un prefix unui cuvânt. (< fr. préfixer) Vezi definitia »
BOXÁ, boxez, vb. I. Intranz. A practica sportul boxului; a lupta după regulile boxului. ♦ Tranz. (Fam.) A lovi cu pumnii, ca la box. – Fr. boxer (<engl.). Vezi definitia »
SUFIXÁ, sufixez, vb. I. Tranz. A adăuga un sufix la o rădăcină sau la o temă. – Din sufix. Cf. fr. suffixer. Vezi definitia »
HEX(A)- Element de compunere însemnând „de șase ori”, „sextuplu”, care servește la formarea unor adjective și substantive. [Var.: exa-] – Din fr. hex(a)-. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z