Definita cuvantului flogistic
FLOGÍSTIC, -Ă I. adj. de ardere; provenind din ardere. II. s. n. 1. substanță inexistentă, imaginată de alchimiști pentru a explica arderea; flogiston. 2. agent capabil să producă o inflamație. (< fr. phlogistique)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu flogistic
ILÓGIC, -Ă adj. Lipsit de logică; nelogic. [Cf. fr. illogique]. Vezi definitia »
TRANSATLÁNTIC, -Ă I. adj. 1. dincolo de Oc. Atlantic. 2. care traversează Oc. Atlantic. II. s. n. pachebot care face curse între cele două țărmuri ale Atlanticului. (< fr. transatlantique) Vezi definitia »
TERMOELÉCTRIC, -Ă, termoelectrici, -ce, adj. De termoelectricitate, privitor la termoelectricitate. ◊ Centrală termoelectrică = centrală electrică în care se folosesc generatoare electrice antrenate de turbine cu aburi sau cu gaz. – Din fr. thermo-électrique. Vezi definitia »
PERILIMFÁTIC, -Ă, perilimfatici, -ce, adj. (Fiziol.) Care ține de perilimfă, de perilimfă. – DIn fr. périlymphatique, engl. perilymphatic. Vezi definitia »
LÍTRIC, -Ă, litrici, -ce, adj. (Auto) Care se raportează la un litru (exemplu: putere litrică) sau se referă la o variantă de măsurare în litri (exemplu: consum litric). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z