Definita cuvantului forestier
FORESTÍER, -Ă I. adj. referitor la păduri; silvic; (despre întreprinderi, industrie etc.) care prelucrează lemnul pădurilor. ♦ perdea ~ă = fâșie de pădure plantată în scopul îmbunătățirii climei. II. s. m. f. funcționar în administrația forestieră. (< fr. forestier)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu forestier
AMPÉR s.m. Unitate de măsură a intensității curentului electric în sistemul metru-kilogram-secundă-amper, reprezentând intensitatea unui curent constant de un volt care străbate un conductor cu rezistență de un ohm. [< fr. ampère, cf. Ampère – fizician francez]. Vezi definitia »
BĂNICÉR, băniceri, s. m. 1. Meșter care face coșuri sau banițe din coajă de tei. 2. Cel care măsoară cu banița cereale. – Din baniță + suf. -ar. Vezi definitia »
DRÁGSTER s. n. 1. cursă automobilistică în care preocuparea principală este atingerea unei viteze cât mai mari pe o distanță scurtă, cu plecarea de pe loc. 2. mașină în formă ciudată formată dintr-un sașiu de bare din oțel sudate foarte alungit, în partea din față cu două roți subțiri și ușoare, iar în spate având două roți cu anvelope mari și rezistente, folosită în astfel de curse. (< engl. dragster) Vezi definitia »
IMPÚBER, -Ă adj. care n-a atins vârsta pubertății. (< fr. impubère, lat. impubes, -eris) Vezi definitia »
BATELIÉR s.m. Conducător sau matelot din echipajul unui batel. [Pron. -li-er. / < it. battelliere, cf. fr. batelier]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z