Definita cuvantului formaliza
FORMALIZÁ vb. I. tr. a da un caracter formal unui sistem de cunoștințe, unei teorii. ◊ (log.) a reduce la un sistem de cunoștințe. II. refl. a se simți ofensat din cauza unei impoliteți. (< fr. formaliser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu formaliza
VULCANIZÁ, vulcanizez, vb. I. Tranz. A modifica structura cauciucului brut prin încălzire cu sulf (obținându-se astfel un produs de o mai mare elasticitate, insolubil în solvenții obișnuiți); a repara, a lipi un obiect de cauciuc cu ajutorul procedeului descris mai sus. – Din fr. vulcaniser. Vezi definitia »
DENUCLEARIZÁ, denuclearizez, vb. I. Tranz. A interzice, pe baza unui tratat internațional, producerea, stocarea, instalarea, experimentarea și folosirea armelor nucleare într-un spațiu, teritoriu, într-o zonă, țară sau într-un grup de țări. [Pr.: -cle-a-] – Des1- + nuclear. Vezi definitia »
AUTOMATIZÁ vb. I. tr. A face (să fie) automat; a dota cu utilaj automat. [Pron. a-u-, p.i. -zez. / < fr. automatiser]. Vezi definitia »
DIALECTALIZÁ vb. refl. (despre limbă) a lua forme diferite după regiune. (< fr. dialectaliser) Vezi definitia »
MINIMALIZÁ vb. tr. a reduce la minim, a micșora importanța, valoarea; a subaprecia; a minimiza (1). (< germ. minimalisieren) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z